|

A régi tagjaink már értesültek arról, hogy a kezdetektől használt rFactor1 és utána a rFactor2 játékokat lecseréltük és mondhatni új irányt veszünk 2019-től az Assetto Corsa-val.
Mivel ez nekünk is új és sokban más, mint a korábbi játék platformok, így előre szeretnénk kérni a megértéseteket, ha valamiben anomália lép fel. Egyenlőre mi is tanuljuk még a játék használatát.
A szerver kezelése hasonló, mint a rF1 és a rF2-jé, viszont a szerver Frankfurtban van és nem Magyarországon. A szolgáltató a leírása alapján megpróbálja alacsonyan tartani a PING számot, így az élmény nem romolhat miattuk.
Na, de csapjunk bele!

 

(A vastagon szedett és dőlt betűs szavak a linkeket takarják!)

Kicsit hosszú a cikk, de megpróbáljuk ebben összefoglalni, hogy mire lehet számítani a továbbiakban a játék adta élmények tekintetében.
Először is, amire mindenképpen szükség van, az Assetto Corsa Ultimate Edition csomagra vagy ha már rendelkezel a játék egyes elemeivel, akkor az alábbi DLC-k kellenek kiegészítésként:
- Dream Pack 1
- Dream Pack 2
- Dream Pack 3
- Red Pack
- Porsche Pack III
- Ready To Race Pack

Ezen felül csak olyan patch-ek és kiegészítések engedélyezettek, amelyek nincsenek hatással az autók teljesítményére és menettulajdonságaira.
A pályák egy részét adja a játék, de a hiányzókat megtaláljátok a LETÖLTÉSEK között. Valamint a különböző applikációk, MOD-ok és pályák játékba való behelyezéséről is ott olvashatsz.

Amit érdemes még használni, az a Racedepartment nevű weboldal.
Itt sima regisztráció vagy a saját facebook profiloddal is be tudsz jelentkezni. Az extra app-ok innen tölthetőek le, amiket mi is alkalmazni fogunk a bajnokságaink során.
Másrészt azért tartjuk meg ezt az eredti gyűjtő oldalt, mert ott vannak leírások az egyes applikációkhoz.
Ezek az alábbiak:
- AC Clock Apps - mutatja a valós időt
- ACRLfuel - az üzemanyag fogyasztást jelzi ki
- Helicorsa - hasznos program, mert a tükörben nem látható ellenfeleket egy kis radarképen mutatja meg
- Pit Lane Penalty - módosítja a játék alapértelmezett büntetési rendszerét a vágások/szélesítések tekintetében. Erről bővebben a verseny szabályzatban olvashatsz

Valamint van a játékhoz magyarosítás is. Ez hasznos, ugyanis az autó beállítás készítésekor ha az egeret az adott elem fölé húzod, akkor előjön egy gyors súgó, hogy mi a teendő az egyes elemekkel.

Emellett fontos, hogy ebben a játékban tényleg ne az első kör után tapasztaltakra hagyatkozva alkoss véleményt, ugyanis az autó részeinek fel kell venni az üzemi hőfokot, hogy a valós érzést adja vissza. Gumik, fékek, stb...

Bízunk benne, hogy ha már anyagi kiadásokra kell alapozni a részvételt, sportszerű lesz a bajnokságokon való részvétel és ténylegesen csak a versenybalesetek lesznek fájó pontok.

A szabályzatunk is eszerint módosult, kérlek azt is olvasd el figyelmesen.

Mindenkinek eredményekben gazdag 2019-et kívánunk!