foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Kontakt:
Tel.: N/A
info@drfliga.hu


ClassOne Championship

AC szerver: DRFLIGA - Jelszó: classone

Mivel tombol világ szinten a COVID-19 pandémia, így több sportág is mondhatni kényszerből vagy csak simán kihasználva a lehetőséget, áttért az eSport-ra. Igaz, inkább csak térkitöltő szerepet kapott egyenlőre, de talán ezzel sikerül ezt a sportágat népszerűbbé tenni és nem csak a Föld néhány ezres táborának a hobbiját lehet ez alatt definiálni.
Az Arrabona Racing Team-mel (továbbiakban ART) 3 éve ápolunk jó kapcsolatot, ami idén, 2020-ban új szintre lépett.
A győri Széchenyi István Egyetem, Formula Student Online (továbbiakban FSO) szervező csapata az ART-on keresztül megkereste ligánkat a nyár elején, hogy mivel a Formula Student versenyek az idén elmaradnak, így szeretnék az online térben megrendezni a nyári versenysorozatukat. A robbanómotoros és elektoromos autók versenyét illetően, többek között az rFactor2 mellett tették le a voksukat, ugyanis ez a játékszoftver alkalmas arra, hogy a legvalósághűbben szimulálja le az autók és a pálya viselkedését.
Ahogy eddig mindent, amibe belefogtunk - legyen az a DTM modifikációink vagy az ART-nak 2018-ban elkészített autó és pálya csomagjuk - ezt a felkérést is komolyan vettük.
Az első megbeszélések során kiderült, hogy a világ műszaki egyetemeiről 45 csapat vesz részt ezen az eSport rendezvényen.
A feladat nem volt egyszerű és növelve lett a tét is.
A driverless (önvezető) autók 2020.08.06-07-én mérik össze tudásukat, a robbanómotoros, és elektromos autók viadala 2020. augusztus 8-án kerül megrendezésre.
- A zalaegerszegi ZalaZone pályán kialakított 2018-as vonalvezetést a nulláról kellett megépítenünk, teljesen a 3D modellezéstől indulva. Az akkori pályához kaptunk konkrét rajzokat, amiből dolgozni tudtunk. Mivel a 2018-as Formula Student versenyen a ligánk tagjai személyesen jelen voltak, így az ott készült fotóknak most nagy hasznuk volt.
- Az ART-nak a 04-es sorozatszámú, már néhány évvel korábban elkészült autóján kellett ráncfelvarrást végezni, mert a robbanó motoros kategória (más modell hiányában) ezzel lesz lebonyolítva. Mivel ebben a kategóriában kétféle kialakítást enged a szabályzat, így Upgrades-ből érhető el az, hogy egy csapatnak vannak-e az autóján első és hátsó szárnyak vagy nincsenek. Valamint az autó annak idején a DirectX9-re készült el, de a játék manapság már a DirectX11-et használja, így az autómodellt is frissíteni kellett grafikailag és az ART által összeírt, a fizikában észlelt hiányosságokat is javítottuk/pótoltuk.
- Továbbá, a Race Of Champions pályán lesz a végső megmérettetés, amin szintén szükséges volt módosításokat végeznünk.
A regisztráltak között a győri ART mellett, számos más Formula Student csapat, mint például a BME, illetve Moszkva, Sorocaba (Brazília), Rijeka, Prága, Trento, Milánó, Kingston, Valencia, Zágráb, Oxford, Metz (Franciaország), Ankara, Athén, Vellore (India), Massachusetts (USA), München stb. egyetemei vesznek részt, összesen 45 csapat, amiből 18 ebben a robbanómotoros kategóriában.
Jelenleg már több, mint 10.000 kört(!) teszteltek a csapatok az elmúlt 4 napban, mert a csomag hétfő óta érhető el a regisztrált csapatok számára.
A ligánk modifikációját érintő esemény szombaton lesz, azaz 2020.08.08-án.
A közvetítésről és a részletekről az alábbi linkeken lehet tájékozódni:

FORMULA STUDENT ONLINE

Formula Student Online - HOTLAPS

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az ART csapatnak a segítségért, azon belül is főként Illés Tamásnak, és a korábbi csapatvezetőnek Kun Jánosnak (akivel annak idején indult az együttműködésünk), akik közvetítő/segítő szerepet töltöttek be a Formula Student Online csapat és ligánk között.
Nagy Zsoltnak, aki a Formula Student Online egyik szervezőjeként gyakorolt ránk nyomást, hogy minél profibb csomagot állítsunk össze.
Valamint a liga csapatának, akik szó szerint éjt nappallá téve az elmúlt pár hónapban megalkotta a lehetetlent:
Gortva József - 3D modellezés
Kapitány Ignác - fizika
Kapitányné Juhász Zsuzsa - PR
Szabó György - festések, 3D modellezés
Szántai László - fizika, motor hangok

HOTLAPS

Bejelentkezés:

Lehetőség szerint gmail-es fiókot használj a regisztráció alkalmával! A citromail/freemail és a hasonló levelező kliensek nem ajánlatosak! A regisztráció során a jelszó legalább 14 karakter legyen, amiben legyen legalább 1 nagybetű és minimum 2 számjegy. Ha az aktiváló link nem a normál beérkezett üzenetek között jelenik meg, akkor nézd meg a Spam mappát is!

Köszönjük a regisztrációt és sok sikert a bajnokságainkban!

Ki van jelen?

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó fórum komment:

 • Nincs üzenet

Társoldalak

domain-tarhely.net

elitegameservers.net

hungariansimracers.hu

Közösségi oldalaink

Facebook csoport

Facebook oldal

Instagram fiók

Youtube csatornánk

Liga logo

hungariansimracers.hu

hungariansimracers.hu

Fórum statisztikák:

 • Összes felhasználó:49
 • Legújabb tag:Horváth Bence
 • Összes hozzászólás:92
 • Összes téma:24
 • Összes szekció:1
 • Összes kategória:7
 • Ma nyitott:0
 • Tegnap nyitott:0
 • Ma válaszok:0
 • Tegnapi válaszok:0

Legújabb felhasználók:

 • Horváth Bence
 • SpeedWine
 • Seti
 • szabipinter03
 • Tamoris