A program egyes szabálytalanságok elkövetőit automatikusan szankcionálja különböző büntetésekkel, amik az alábbiak lehetnek:

1.: Boxutca-áthajtás:
Boxutcára vonatkozó szabályok szerint áthajtásos büntetés, amelyet a program által közölt körön belül kell letölteni.

2.: Stop&Go:
Boxutcában megállásos büntetés, amelyet a program által közölt körön belül kell letölteni. Ebben az esetben az autón semmilyen módosítás nem végezhető!

3.: Fekete zászló: kizárás a futamból valamelyik fontos szabály megszegése miatt.

A Stop&Go és az áthajtásos büntetés letöltése nem tartozik bele a kötelező boxkiállások számába!

Az alábbi táblázat alapján szankcionáljuk a megóvott vagy meg nem óvott, de a BT tagjai által észlelt eseteket.
Ha valaki az adott futamot nem fejezi be, akkor a büntetése a következő olyan futamon kerül levonásra, amelyiken megjelenik. Viszont szeretnénk, ha az "A" futamon történt eset büntetése ne a "B" futamon legyen szankcionálva, hogy mindenki minden futamra a legjobb tudása és felkészültsége alapján tudjon nekivágni.
Ha a levonandó pontszám több, mint amennyit az adott futamon összegyűjtött, akkor a megszerzett pontszám nullázódik. Azaz, mintha arra a futamra nem szerzett volna pontot. (Pl.: A helyezése alapján kapna 3 pontot, de a kiszabott büntetés 5 pont levonást eredményez, akkor az adott futamon szerzett pontja 0 pont.)

Ezek a hibapontok külön táblázatban vannak vezetve és ha valaki összegyűjt 8 hibapontot, akkor egy futamos letiltást kap.

Ha legalább 12 hibapontot vagy többet gyűjt össze, akkor az a bajnokságból való kizárást vonja maga után. Ebben az esetben nincs átfedés az előző és az éppen futó bajnokság között. Minden bajnokságot mindenki nulláról kezdi meg.

buntetesek