Bejelentkezés

rFactor2 szerver

Hotlaps

A jelszó: drf2

Logóink (2018)

DRF LOGO FELIRATOS

DRF LOGO MINI

Társoldalak

clanhomebanner

Virtualpark

Mediafire logo 3

Ki van jelen?

Oldalainkat 111 vendég és 0 tag böngészi

Új tagok

  • AlexWolf
  • Marinka#22
  • VarhegyiBence
  • headder
  • Tompioffical

Statisztika

Látogatók
78
Cikkek
71
Cikkmegtekintések találatai
45464

DRF&RMGS DTM 2016 - Oschersleben

A szerveren lévő kezdési időpontok: 

Teszt: 09:30
Időmérő: 11:25
Warm Up: 13:10
Futam: 13:30
Teszt Időmérő Warm Up Futam

Időjárás

napsutes napsutes napsutes napsutes napsutes napsutes napsutes napsutes
Hőmérséklet ~20-28 °C ~24-26 °C ~29 °C ~29-31 °C
Páratartalom 54-64% 47-44% 30% 30-35%
Szélsebesség ~0-14 km/h ~11 km/h ~4 km/h ~4-7 km/h
Szélirány Délkeleti Északnyugati Északnyugati Délkeleti

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Október elején volt a liga 5 éves.


Igen, jól olvasod, elég régen indult ez az egész, de csak a buli kedvéért.
Azért is van ilyen érdekes neve és semmi konkrét szimulátoros utalás nincs a három betűs mozaikszóban, mert akkor nem gondoltuk, hogy ez egy hosszútávú dolog lesz.


Mrovcsák Tamás, Kapitány Ignác és Szántai László volt az a három ember, aki ezt elkezdte. Ötletadóként, hogy milyen bajnoksággal induljunk neki a rFactor1-es játéknak, Takács Zoltán volt. Ő ajánlotta, hogy van egy olasz liga, akiknek a DTM modifikációja elég jóra sikerült. Ennek az ötletnek az eredményeként maradtunk a zárt kasznis versenyeknél és egymás után jöttek a DTM bajnokságok.
Néha váltottunk, így volt V8 SuperStars, GT1 bajnokságunk is többek között.
Aztán 2012-2013 környékén és a sokadik tagság lecserélődés után összejött egy kisebb társaság, akik úgy gondolták, hogy az IndyCar is jó alap lehet bajnokságok megrendezésére. Ekkor volt az első alkalom, hogy a liga két irányba indult el egy időben. Fazekas Ádám és Papp Viktor lett a vezetője az Indy-s szekciónak. A nyitott kasznis bajnokságok nagyjából talán két évet, ha megéltek. Mert túl távoli volt a Magyar embereknek az Amcsi feeling és nem hozta meg a várt igényeket.
Ugyanebben az időszakban volt egy cserélődés a vezetőségben is, alapítótagok mentek, helyettük újak lettek felvéve. Alap irányunkká vált a Német Túraautó Bajnokság (DTM). Szövetséget kötöttünk egy szlovák Team-mel, akik F1C-re készítik el az adott évi DTM-et és mi megkaptuk tőlük az engedélyt, hogy azt áthozhassuk rFactor1-re. Így esett meg, hogy általában ősz vagy tél eleje környékén beállítottunk a legújabb, még az adott évre szóló verzióval.
Aztán elérkeztünk 2014 környékére, amikor is a kezdeti időszakunkban még meglévő magyar rFactor társadalom kezdett megkopni. Nem csak nálunk, hanem országos szinten.
Akkortájt kezdtek elterjedni az igények szebb grafikájú és komolyabb tudású szimulátor játékok iránt. Emellett természetesen a szokásos rotálódás miatt is elkezdett csappanni a rFactor-osok létszáma. Közrejátszott az egészben egy olyan válságos időszak, amikor többen akartak saját ligát alapítani, de az egyik ismert közösségi oldal csoportjában hatalmas marakodások által lettek elfojtva ezek a kezdeményezések. Emellé jött még az is, hogy több ligánál belefáradtak abba, hogy alig van mezőnyük és megpróbáltak összeolvadni más ligákal, gondolván, hátha akkor sikerül a tagság veszteséget csökkenteni...
Utólag kiderült, hogy ez egyik esetben se állta meg a helyét, sőt ezek a ligák elég hamar bekerültek a "süllyesztőbe". Ma már hír sincs ezekről, pedig voltak közöttük 3-5 éve még akkor elég neves ligák is. Néha voltak/vannak még közös bajnokságok itt-ott, de nem olyan nagy számban, mint annak idején.
Ezt az időszakot uraló válságot mi is észrevettük a ligán belül, hogy valami elindult, de nem a jó irányba.
Hiába "szállítottuk" évről évre a DTM modifikációkat, mert volt, amikor az se tudott nagy mezőnyt összehozni.
2015-ben már minket is megcsapott a szele annak, hogy a rFactor1 már nem a régi, sőt...!
Elkezdtünk gondolkozni, hogy merre menjünk, mi lehet a jó irány. Tudtuk, hogy sokan a "régiek" közül már eladták a felszerelésüket, felnőttek, dolgoznak, családjuk lett és a munkájuk is előrébb került az életükben, mint a kormány tekergetése. Meg persze ekkorra már az kezdett kirajzolódni, hogy a rFactor1-nek leáldozóban van, mert több embert elszívtak az új játékok. Így mi is elkezdtünk körbenézni, hogy milyen lehetőségek vannak. Olyasmit kerestünk, ami nyílt forráskódú, mint a rFactor, hogy ha arról van szó, akkor továbbra is tudjuk majd a DTM MOD-okat hozni Nektek. Így került képbe a rFactor2. A szerver szolgáltatónknál volt folyamatban már ilyen irányú projekt, hogy lehet majd rFactor2-es szervert is bérelni, így aztán emellett tettük le a voksunkat.
Igen, tudjuk, hogy ott van a iRacing és a RaceRoom, de nem akartunk sokszori összeget kivetetni senkinek a zsebéből, mert ezek az új játékok mind fizetősek, ilyen-olyan módon.
2016-ban meg lett a rFactor2-es szerverünk, kitaláltuk, hogy kezdjünk egy egál fizikás széria bajnoksággal. Kipróbáltuk az ISI alap modifikációit, de rá kellett jönnünk, hogy ezek nem sikerültek valami jóra, mindegyiknek volt sok hibája. Így aztán Pongrácz Tamás által néhány éve megkreált Maserati modifikációja volt az első, amit szétszedtünk.
Kész, tuti, mehet a bajnokság! Ment a promózás, vártuk a jelentkezőket...
Nem történt semmi. Az a 5-6 fős alap mag adta mezőnyt, akiket érdekelt első körben(?) a rFactor2.
Közben folyamatban volt a háttérben a nulláról felépíteni egy 2016-os GT MOD-ot a rFactor2-re, de az időigényes munka, nincs meg néhány hét alatt.
Jött az ötlet, hogy talán majd ha itt is nekifutunk a DTM-nek, hozni fog plusz embert a mezőnybe. Sikerült még egy embert rávenni, hogy a mindenki által látható HotLaps-on fusson mért kört.
Hurrá!

És itt vagyunk, ma! 2016.10.22-én, amikor is be kell, hogy jelentsük, hogy a rFactor2-es szerverünket inaktív állapotba helyezzük.
Mindenkitől elnézést kérünk, akiket belerángattunk a rFactor2 megvásárlásába, de sajnos ennyi volt.
Körbenézve a mai ligák között, több helyen is csak a "kínlódás" megy ezzel, de semmi áttörés nem tapasztalható.
Nem tudtuk mi sem, hogy ez így fog elsülni, de az is egy alapvető kritérium, hogy legalább(!) 10-12 fős állandó mezőny kell egy normális bajnoksághoz.
Nem próbálkozunk, hogy akkor talán majd ezzel vagy azzal a MOD-dal menni fog....
Nem fog menni!
A rFactor2 sokszorosan bebizonyította számunkra itt a ligánál ugyanúgy, mint körbenézve, hogy ez nem erre van szánva! Nem alkalmas Online bajnokságokhoz.
Egyenlőre nincs szó arról, hogy akkor most próbáljuk ki a RaceRoom-ot vagy iRacing-et vagy bármit...!
Nem!
A jó öreg rFactornál maradunk, amíg...

Zárszóként így előre bocsájtjuk, hogy a vezetőségben fel lett dobva a labda, hogy a honlap és a rFactor1-es szerver lejártáig megmarad a liga (kb. 2017. február-március). Ha marad ez a mostani mini mezőny, akkor nincs értelme további pénzt beleölni a szerverdíjba és a webalapba se. Emellett nem kevés szabadidő is fel van áldozva a MOD-ok oltárán, de ahogy látjuk, nem sok haszonnal jár és nem hozza meg a várt erdeményeket.
Mondhatni, hogy megyünk a lejtőn lefelé, de pillanatnyilag nem látjuk a végét, így kitűztünk egy végpontot, ami nagyjából 4-5 hónap még.
Szolgáltatást végzünk, így tisztában kell lennünk a lehetőségeinkkel és a korlátainkkal ugyanúgy.
Nem vagyunk mindig a jó irányon, az is tény, de megpróbáljuk a lehető leghamarabb orvosolni a hibákat. Viszont ez sem mindig sikerül olyan fényesen.
Olyan nem lesz és nem is volt, hogy mindenkinek jó legyen, de olyan lehet, hogy találunk egy közös középutat, amit többen is felvállaltok.
Ha valakinek számít a liga, akkor előveszi a poros kormányát, félre teszi az elveit és tesz azért, hogy újra történjen valami és legyen élet itt nálunk.
Lehet, hogy ez könyörgésnek tűnik, de nem az!
Mindenki döntse el maga, hogy hol helyezi el magában ezt a ligát.
Azt meg végképp nem mondjuk biztosra, hogy a liga megszűnése után lesz-e folytatása a DTM MOD-oknak, azaz mint Modding Team működik-e tovább a liga vezetés egy része.
Egyenlőre kicsi az esély rá, mert másfél éve már alapból elvesz sok erőnket, időnket és nincs meg érte a fizettség a társadalom részéről. Nem liga szintre értve, hanem "Alles Zusammen".

Utolsó fórum hozzászólások

  • Nincs üzenet

Chat

Közösségi hálózatunk

Facebook Join Our Group

follow2

Instagram logo

Teamspeak

A szerver IP: clanhome.ddns.net:9987
Jelszó: ch
A TS3 szobák jelszava: drfliga

The league is founded: 2011. October - All Rights Reserved.